Hello everyone,

I'm running Teamspeak version 3.0.0.1.11 on Windows 7 32-bit on a Dell Inspiron 530.
Soundcard: Realtek ALC888 with driver version 6.0.1.5911
DirectX version is 11.

The problem I'm having is that with the servers I regularly connect to, there is a very noticable freeze between connecting and being able to hear people talking/switch channels. During this freeze, the window says '(not responding)' and the CPU ramps up from about 8% to 25%, then goes back down once teamspeak stops freezing.

This also happens when I click on the chatbox tab to change from server chat to channel chat.

I can verify that one of the servers I connect to is running version 3.0.6 of the server, if that's any help, as I don't have the problem at all with the TS Public server, i.e voice.teamspeak.com. The latter just connects instantly.

Below is my client log for when I try to connect to the server that freezes on me

12/08/2013 23:46:56 Info TeamSpeak 3 Client 3.0.11.1 (2013-08-06 07:14:46)
12/08/2013 23:46:56 Info SystemInformation: Windows 7 (7600) x86 Binary: 32bit
12/08/2013 23:46:56 Direct Sound Debug setting timer resolution to 1ms
12/08/2013 23:46:57 Windows Audio Session Devel DeviceDeleteList::waitForDeletes - enter
12/08/2013 23:46:57 Windows Audio Session Devel DeviceDeleteList::waitForDeletes - leave
12/08/2013 23:46:57 Info *** Time [SERVERVIEWMANAGER]: 426
12/08/2013 23:46:57 Input Info Direct Input monitoring enabled
12/08/2013 23:46:57 Info *** Time [MAINWINDOW]: 1164
12/08/2013 23:46:57 Info *** Time [INIT]: 1165
12/08/2013 23:46:57 ClientUI Info Qt version: 4.8.3
12/08/2013 23:46:57 ClientUI Info Using configuration location: C:\Users\Andrew\AppData\Roaming\TS3Client\settings .db
12/08/2013 23:46:58 ClientUI Info Last update check was: Mon 12. Aug 21:09:01 2013
12/08/2013 23:47:12 ClientUI Info Connect to server: 178.63.127.241
12/08/2013 23:47:12 ClientUI Info Blacklist check ok
12/08/2013 23:47:12 ClientUI Info Initiating connection: 178.63.127.241:9987 178.63.127.241
12/08/2013 23:47:12 Windows Audio Session Devel DeviceDeleteList::waitForDeletes - enter
12/08/2013 23:47:12 Windows Audio Session Devel DeviceDeleteList::waitForDeletes - leave
12/08/2013 23:47:12 Windows Audio Session Debug WAS:penDevice-enter
12/08/2013 23:47:12 TSDNS Info DNS resolve successful, "blacklist.teamspeak.com"=176.9.148.78
12/08/2013 23:47:12 Windows Audio Session Debug WAS Buffer size: 896
12/08/2013 23:47:12 Windows Audio Session Debug WAS:penDevice-leave
12/08/2013 23:47:12 Windows Audio Session Debug WAS::startDevice-enter
12/08/2013 23:47:12 Windows Audio Session Debug WAS::startDevice-leave
12/08/2013 23:47:12 Windows Audio Session Devel DeviceDeleteList::waitForDeletes - enter
12/08/2013 23:47:12 Windows Audio Session Devel DeviceDeleteList::waitForDeletes - leave
12/08/2013 23:47:12 Windows Audio Session Debug WAS:penDevice-enter
12/08/2013 23:47:12 Windows Audio Session Debug WAS Buffer size: 960
12/08/2013 23:47:12 Windows Audio Session Debug WAS:penDevice-leave
12/08/2013 23:47:12 PreProSpeex Info Speex version: speex-1.2beta3
12/08/2013 23:47:12 Windows Audio Session Debug WAS::startDevice-enter
12/08/2013 23:47:12 Windows Audio Session Debug WAS::startDevice-leave
12/08/2013 23:47:12 ClientUI Info Connect status: Connecting
12/08/2013 23:47:12 ClientUI Info Connect status: Connected
12/08/2013 23:47:12 ClientUI Info Connect status: Establishing connection
12/08/2013 23:47:13 ClientUI Info Connect status: Connection established
12/08/2013 23:47:13 PermManager Info Requesting permissions from server
12/08/2013 23:48:34 Windows Audio Session Debug RenderDeviceContext inner loop lasted > 20 ms 25



And then a client log for the voice.teamspeak.com server, which connects instantly:

12/08/2013 23:49:28 Info TeamSpeak 3 Client 3.0.11.1 (2013-08-06 07:14:46)
12/08/2013 23:49:28 Info SystemInformation: Windows 7 (7600) x86 Binary: 32bit
12/08/2013 23:49:28 Direct Sound Debug setting timer resolution to 1ms
12/08/2013 23:49:29 Windows Audio Session Devel DeviceDeleteList::waitForDeletes - enter
12/08/2013 23:49:29 Windows Audio Session Devel DeviceDeleteList::waitForDeletes - leave
12/08/2013 23:49:29 Info *** Time [SERVERVIEWMANAGER]: 373
12/08/2013 23:49:29 Input Info Direct Input monitoring enabled
12/08/2013 23:49:29 Info *** Time [MAINWINDOW]: 792
12/08/2013 23:49:29 Info *** Time [INIT]: 794
12/08/2013 23:49:29 ClientUI Info Qt version: 4.8.3
12/08/2013 23:49:29 ClientUI Info Using configuration location: C:\Users\Andrew\AppData\Roaming\TS3Client\settings .db
12/08/2013 23:49:29 ClientUI Info Last update check was: Mon 12. Aug 21:09:01 2013
12/08/2013 23:49:34 ClientUI Info Connect to server: voice.teamspeak.com
12/08/2013 23:49:34 ClientUI Info Trying to resolve voice.teamspeak.com
12/08/2013 23:49:34 TSDNS Info SRV TSDNS found at "_tsdns._tcp.teamspeak.com"=>"voice.teamspeak.com: 41144" and queried successfully. Result: 194.97.114.2:9987
12/08/2013 23:49:35 TSDNS Info DNS resolve successful, "voice.teamspeak.com"=194.97.114.2
12/08/2013 23:49:35 TSDNS Info SRV DNS resolve unsuccessful for "_ts3._udp.voice.teamspeak.com"
12/08/2013 23:49:35 ClientUI Info Lookup finished: 194.97.114.2 9987 voice.teamspeak.com 1 0
12/08/2013 23:49:35 ClientUI Info Resolve successful: 194.97.114.2:9987
12/08/2013 23:49:35 ClientUI Info Blacklist check ok
12/08/2013 23:49:35 ClientUI Info Initiating connection: 194.97.114.2:9987 voice.teamspeak.com
12/08/2013 23:49:35 Windows Audio Session Devel DeviceDeleteList::waitForDeletes - enter
12/08/2013 23:49:35 Windows Audio Session Devel DeviceDeleteList::waitForDeletes - leave
12/08/2013 23:49:35 Windows Audio Session Debug WAS:penDevice-enter
12/08/2013 23:49:35 TSDNS Info DNS resolve successful, "blacklist.teamspeak.com"=176.9.148.78
12/08/2013 23:49:35 TSDNS Info TSDNS found at "voice.teamspeak.com" and queried successfully. Result: 194.97.114.2:9987
12/08/2013 23:49:35 Windows Audio Session Debug WAS Buffer size: 896
12/08/2013 23:49:35 Windows Audio Session Debug WAS:penDevice-leave
12/08/2013 23:49:35 Windows Audio Session Debug WAS::startDevice-enter
12/08/2013 23:49:35 Windows Audio Session Debug WAS::startDevice-leave
12/08/2013 23:49:35 Windows Audio Session Devel DeviceDeleteList::waitForDeletes - enter
12/08/2013 23:49:35 Windows Audio Session Devel DeviceDeleteList::waitForDeletes - leave
12/08/2013 23:49:35 Windows Audio Session Debug WAS:penDevice-enter
12/08/2013 23:49:35 Windows Audio Session Debug WAS Buffer size: 960
12/08/2013 23:49:35 Windows Audio Session Debug WAS:penDevice-leave
12/08/2013 23:49:35 PreProSpeex Info Speex version: speex-1.2beta3
12/08/2013 23:49:35 Windows Audio Session Debug WAS::startDevice-enter
12/08/2013 23:49:35 Windows Audio Session Debug WAS::startDevice-leave
12/08/2013 23:49:35 PktHandler Devel Puzzle solve time: 28
12/08/2013 23:49:35 ClientUI Info Connect status: Connecting
12/08/2013 23:49:36 ClientUI Info Connect status: Connected
12/08/2013 23:49:36 ClientUI Info Connect status: Establishing connection
12/08/2013 23:49:38 ClientUI Info Connect status: Connection established

Any help on this matter would be greatly appreciated.
Cheers!