Forum


Notice to all users

We are migrating towards a new forum system located at community.teamspeak.com, as such this forum will become read-only on January 29, 2020

Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Join Date
    November 2013
    Posts
    4

    Failed to connect to Server

    So, I'm unable to connect to Teamspeak 3. However, when I use FlyVPN and obtain a new IP address it allows me to enter the specific server. I do not want to use Fly VPN because it increases my Ping in BF4.

    This is what I got first, without FlyVPN

    11/13/2013 8:38:19 PM ClientUI Info Connect to server: unkso.teamspeak3.com
    11/13/2013 8:38:19 PM ClientUI Info Trying to resolve unkso.teamspeak3.com
    11/13/2013 8:38:19 PM TSDNS Info DNS resolve successful, "unkso.teamspeak3.com"=50.97.203.134
    11/13/2013 8:38:20 PM TSDNS Info SRV DNS resolve successful, "_ts3._udp.unkso.teamspeak3.com"=>"ts66.light-speed.com:8760" = 50.97.203.134:8760
    11/13/2013 8:38:20 PM ClientUI Info Lookup finished: 50.97.203.134 8760 unkso.teamspeak3.com 0 0
    11/13/2013 8:38:20 PM ClientUI Info Resolve successful: 50.97.203.134:8760
    11/13/2013 8:38:20 PM ClientUI Info Blacklist check ok
    11/13/2013 8:38:20 PM ClientUI Info Initiating connection: 50.97.203.134:8760 unkso.teamspeak3.com
    11/13/2013 8:38:20 PM Windows Audio Session Devel DeviceDeleteList::waitForDeletes - enter
    11/13/2013 8:38:20 PM Windows Audio Session Devel DeviceDeleteList::waitForDeletes - leave
    11/13/2013 8:38:20 PM Windows Audio Session Debug WAS:penDevice-enter
    11/13/2013 8:38:20 PM Windows Audio Session Debug WAS Buffer size: 960
    11/13/2013 8:38:20 PM Windows Audio Session Debug WAS:penDevice-leave
    11/13/2013 8:38:20 PM Windows Audio Session Debug WAS::startDevice-enter
    11/13/2013 8:38:20 PM Windows Audio Session Debug WAS::startDevice-leave
    11/13/2013 8:38:20 PM Windows Audio Session Devel DeviceDeleteList::waitForDeletes - enter
    11/13/2013 8:38:20 PM Windows Audio Session Devel DeviceDeleteList::waitForDeletes - leave
    11/13/2013 8:38:20 PM Windows Audio Session Debug WAS:penDevice-enter
    11/13/2013 8:38:20 PM Windows Audio Session Debug WAS Buffer size: 960
    11/13/2013 8:38:20 PM Windows Audio Session Debug WAS:penDevice-leave
    11/13/2013 8:38:20 PM PreProSpeex Info Speex version: speex-1.2beta3
    11/13/2013 8:38:20 PM Windows Audio Session Debug WAS::startDevice-enter
    11/13/2013 8:38:20 PM TSDNS Info SRV TSDNS found at "_tsdns._tcp.teamspeak3.com"=>"tsdns.light-speed.com:80" and queried successfully. Result: 50.97.203.134:8760
    11/13/2013 8:38:20 PM Windows Audio Session Debug WAS::startDevice-leave
    11/13/2013 8:38:20 PM TSDNS Info TSDNS found at "teamspeak3.com" and queried successfully. Result: 50.97.203.134:8760
    11/13/2013 8:38:20 PM ClientUI Info Connect status: Connecting
    11/13/2013 8:38:25 PM ClientUI Info Connect status: Disconnected
    11/13/2013 8:38:25 PM ClientUI Info Failed to connect to server, want autoreconnect = 0

    With FlyVPN:

    11/13/2013 8:44:29 PM ClientUI Info Connect to server: unkso.teamspeak3.com
    11/13/2013 8:44:29 PM ClientUI Info Trying to resolve unkso.teamspeak3.com
    11/13/2013 8:44:30 PM TSDNS Info DNS resolve successful, "unkso.teamspeak3.com"=50.97.203.134
    11/13/2013 8:44:30 PM TSDNS Info SRV DNS resolve successful, "_ts3._udp.unkso.teamspeak3.com"=>"ts66.light-speed.com:8760" = 50.97.203.134:8760
    11/13/2013 8:44:30 PM ClientUI Info Lookup finished: 50.97.203.134 8760 unkso.teamspeak3.com 0 0
    11/13/2013 8:44:30 PM ClientUI Info Resolve successful: 50.97.203.134:8760
    11/13/2013 8:44:30 PM ClientUI Info Blacklist check ok
    11/13/2013 8:44:30 PM ClientUI Info Initiating connection: 50.97.203.134:8760 unkso.teamspeak3.com
    11/13/2013 8:44:30 PM ClientUI Info Connect status: Connecting
    11/13/2013 8:44:30 PM TSDNS Info TSDNS found at "teamspeak3.com" and queried successfully. Result: 50.97.203.134:8760
    11/13/2013 8:44:30 PM PktHandler Devel Puzzle solve time: 13
    11/13/2013 8:44:30 PM TSDNS Info SRV TSDNS found at "_tsdns._tcp.teamspeak3.com"=>"tsdns.light-speed.com:80" and queried successfully. Result: 50.97.203.134:8760
    11/13/2013 8:44:32 PM TSDNS Info TSDNS found at "unkso.teamspeak3.com" and queried successfully. Result: 50.97.203.134:8760
    11/13/2013 8:44:32 PM ClientUI Info Connect status: Connected
    11/13/2013 8:44:32 PM ClientUI Info Connect status: Establishing connection
    11/13/2013 8:44:35 PM ClientUI Info Connect status: Connection established
    11/13/2013 8:44:35 PM PermManager Info Loading permissions from cache
    11/13/2013 8:53:05 PM Info Memory usage: 53.11 MiB

  2. #2
    Join Date
    January 2010
    Location
    El Prat de Llobregat (Barcelona, Spain)
    Posts
    2,698
    Quote Originally Posted by Seventy-3=US= View Post
    So, I'm unable to connect to Teamspeak 3. However, when I use FlyVPN and obtain a new IP address it allows me to enter the specific server. I do not want to use Fly VPN because it increases my Ping in BF4.

    This is what I got first, without FlyVPN

    11/13/2013 8:38:19 PM ClientUI Info Connect to server: unkso.teamspeak3.com

    11/13/2013 8:38:20 PM TSDNS Info SRV DNS resolve successful, "_ts3._udp.unkso.teamspeak3.com"=>"ts66.light-speed.com:8760" = 50.97.203.134:8760

    11/13/2013 8:38:20 PM TSDNS Info SRV TSDNS found at "_tsdns._tcp.teamspeak3.com"=>"tsdns.light-speed.com:80" and queried successfully. Result: 50.97.203.134:8760

    11/13/2013 8:38:20 PM TSDNS Info TSDNS found at "teamspeak3.com" and queried successfully. Result: 50.97.203.134:8760
    Uff, it seems there is a "race" between two possible SRV records with different resolution.

    Try connecting as is (without FlyVPN) to:
    ts66.light-speed.com:8760

  3. #3
    Join Date
    November 2013
    Posts
    4
    Do I just put ts66.lightspeed.com in the server address?

  4. #4
    Join Date
    November 2013
    Posts
    4
    I put that in the server address and same thing

    11/13/2013 10:02:10 PM ClientUI Info Connect to server: ts66.light-speed.com
    11/13/2013 10:02:10 PM ClientUI Info Trying to resolve ts66.light-speed.com
    11/13/2013 10:02:10 PM TSDNS Info SRV DNS resolve unsuccessful for "_ts3._udp.ts66.light-speed.com"
    11/13/2013 10:02:10 PM TSDNS Info DNS resolve successful, "ts66.light-speed.com"=50.97.203.134
    11/13/2013 10:02:14 PM ClientUI Info Lookup finished: 50.97.203.134 8760 ts66.light-speed.com 0 0
    11/13/2013 10:02:14 PM ClientUI Info Resolve successful: 50.97.203.134:8760
    11/13/2013 10:02:14 PM ClientUI Info Blacklist check ok
    11/13/2013 10:02:14 PM ClientUI Info Initiating connection: 50.97.203.134:8760 ts66.light-speed.com
    11/13/2013 10:02:14 PM ClientUI Info Connect status: Connecting
    11/13/2013 10:02:19 PM ClientUI Info Connect status: Disconnected
    11/13/2013 10:02:19 PM ClientUI Info Failed to connect to server, want autoreconnect = 0
    11/13/2013 10:03:12 PM ClientUI Info Connect to server: ts66.light-speed.com
    11/13/2013 10:03:12 PM ClientUI Info Trying to resolve ts66.light-speed.com
    11/13/2013 10:03:12 PM TSDNS Info SRV DNS resolve unsuccessful for "_ts3._udp.ts66.light-speed.com"
    11/13/2013 10:03:12 PM TSDNS Info No SRV TSDNS found at "_tsdns._tcp.ts66.light-speed.com"
    11/13/2013 10:03:12 PM TSDNS Info DNS resolve successful, "ts66.light-speed.com"=50.97.203.134
    11/13/2013 10:03:16 PM ClientUI Info Lookup finished: 50.97.203.134 9987 ts66.light-speed.com 0 0
    11/13/2013 10:03:16 PM ClientUI Info Resolve successful: 50.97.203.134:9987
    11/13/2013 10:03:16 PM ClientUI Info Blacklist check ok
    11/13/2013 10:03:16 PM ClientUI Info Initiating connection: 50.97.203.134:9987 ts66.light-speed.com
    11/13/2013 10:03:16 PM ClientUI Info Connect status: Connecting
    11/13/2013 10:03:21 PM ClientUI Info Connect status: Disconnected
    11/13/2013 10:03:21 PM ClientUI Info Failed to connect to server, want autoreconnect = 0

  5. #5
    Join Date
    April 2011
    Location
    Germany
    Posts
    1,266
    Quote Originally Posted by Seventy-3=US= View Post
    I put that in the server address and same thing
    That is because it's the same.
    unkso.teamspeak3.com is mearly a CNAME of ts66.light-speed.com.

    There is someone really concerned that somebody might not find his server.
    There are:
    • A RECORD
    • CNAME RECORD
    • SRV RECORD for UDP TS
    • SRV RECORD for TCP TSDNS
    • TSDNS

    and all pointing to the same server.

  6. #6
    Join Date
    January 2010
    Location
    El Prat de Llobregat (Barcelona, Spain)
    Posts
    2,698
    Quote Originally Posted by Seventy-3=US= View Post
    I put that in the server address and same thing
    First at all, try with the final IP and port:
    50.97.203.134:8760

    Still having the same behaviour?
    As you said in your first post "when I use FlyVPN and obtain a new IP address it allows me to enter..."
    If you have dynamic IP at home, try switching-off and on the router (maybe wait 1 minute before switch it on again), this will give you another public IP, hopefully in other range, and then try to connect to the server...

    Try first with
    ts66.light-speed.com:8760 <--(indicate the port also)
    and if works try with the addressname original
    unkso.teamspeak3.com

  7. #7
    Join Date
    November 2013
    Posts
    1
    Hi, My ts keeps saying: "Failed to connect to server". I tried a lot of servers but keeps saying it. I used my ts 2 days ago and worked fine. Yesterday when I wanted to use it, it started with the error. I tried re-installing it, re-downloading it, changed my IP manually, resetting my router and disabling my firewall nothing seem to work.

    Can anyone give me some help on how to fix it. Please.

  8. #8
    Join Date
    April 2011
    Location
    Germany
    Posts
    1,266
    I don't think the problem is related to teamspeak. I think it is a network issue on the line between you and those teamspeak servers. If it issue isn't on your router/firewall then perhaps it is located at any of the ISPs.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: November 1st, 2015, 12:06 PM
  2. Replies: 1
    Last Post: September 20th, 2015, 12:09 PM
  3. Replies: 0
    Last Post: August 6th, 2015, 02:16 AM
  4. Replies: 0
    Last Post: January 3rd, 2015, 08:41 PM
  5. Replies: 12
    Last Post: September 1st, 2014, 06:20 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •