Forum

Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Join Date
    January 2014
    Posts
    3

    loading VirtualServer(1) failed to start, error: max slot limit reached HELP!

    Anyone have any ideas how to resolve this?

    LOG:

    Code:
    2014-01-19 17:50:46.220915|INFO    |ServerLibPriv |   | TeamSpeak 3 Server 3.0.10.3 (2014-01-01 16:28:39)
    2014-01-19 17:50:46.221915|INFO    |ServerLibPriv |   | SystemInformation: Windows 8 (9200) x64 (AMD or Intel) Binary: 64bit
    2014-01-19 17:50:46.221915|INFO    |ServerLibPriv |   | Using hardware aes
    2014-01-19 17:50:46.239917|INFO    |DatabaseQuery |   | dbPlugin name:    SQLite3 plugin, Version 2, (c)TeamSpeak Systems GmbH
    2014-01-19 17:50:46.239917|INFO    |DatabaseQuery |   | dbPlugin version: 3.7.3
    2014-01-19 17:50:46.240917|INFO    |DatabaseQuery |   | checking database integrity (may take a while)
    2014-01-19 17:50:46.269982|WARNING |Accounting    |   | Unable to find valid license key, falling back to limited functionality
    2014-01-19 17:50:47.800178|INFO    |              |   | Puzzle precompute time: 1518
    2014-01-19 17:50:47.801117|INFO    |FileManager   |   | listening on 0.0.0.0:30033
    2014-01-19 17:50:47.860152|ERROR   |VirtualSvrMgr |   | loading VirtualServer(1) failed to start, error: max slot limit reached
    2014-01-19 17:50:47.861141|INFO    |CIDRManager   |   | updated query_ip_whitelist ips: 127.0.0.1, 
    2014-01-19 17:50:47.862140|INFO    |Query         |   | listening on 0.0.0.0:10011
    2014-01-19 17:50:49.941522|INFO    |GetWanIP      |   | WAN ip: x.x.x.x

  2. #2
    Join Date
    April 2011
    Location
    Germany
    Posts
    1,266
    You have no valid license. So you are allowed to run 1 virtual server with 32 slots. If you have configured more then 32 slots in that virtual server I'd suggest that you lower this number again. Start server, login to server query, select server 1 and edit slots to 32. Then your virtual server should be able to start again.

  3. #3
    Join Date
    January 2014
    Posts
    3
    And how?
    Sorry but i'm a newby

  4. #4
    Join Date
    January 2014
    Posts
    3
    Thanks a lot!

  5. #5
    Join Date
    April 2011
    Location
    Germany
    Posts
    1,266
    Quote Originally Posted by numma_cway View Post
    ***Deleted*** Bad advice! Not supported.
    That isn't the supported way and you know this.

    It should have been starting the server, logging into server query interface as serveradmin and editing the virtual server.

    It would work this way:

    Login to server query with your preferred telnet client on server-ip tcp-port 10011 and using the following command sequence.

    login client_login_name=serveradmin client_login_password=xyz
    use sid=1 -virtual
    serveredit virtualserver_maxclients=32
    serverstart sid=1
    logout

    Elements in red should be replaced with the value for your server.
    Last edited by Matthias B; January 21st, 2014 at 07:00 AM.

  6. #6
    Join Date
    June 2013
    Location
    TeamSpeak Community Forums
    Posts
    108
    Quote Originally Posted by Barungar View Post
    Login to server query with your preferred telnet client on server-ip tcp-port 10011 and using the following command sequence.
    login client_login_name=serveradmin client_login_password=xyz
    use sid=1 -virtual
    serveredit virtualserver_maxclients=32
    serverstart sid=1
    logout
    Instead of using login client_login_name=serveradmin client_login_password=xyz , you could just do --> "login serveradmin password"

  7. #7
    Join Date
    February 2016
    Location
    Ukraine
    Posts
    3
    Quote Originally Posted by Barungar View Post
    That isn't the supported way and you know this.

    It should have been starting the server, logging into server query interface as serveradmin and editing the virtual server.

    It would work this way:

    Login to server query with your preferred telnet client on server-ip tcp-port 10011 and using the following command sequence.

    login client_login_name=serveradmin client_login_password=xyz
    use sid=1 -virtual
    serveredit virtualserver_maxclients=32
    serverstart sid=1
    logout

    Elements in red should be replaced with the value for your server.
    Thx for help dude!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Max slot limit reached above 32 slots "Error id=2817"
    By BigGreenBudz in forum Server Support
    Replies: 7
    Last Post: March 25th, 2016, 02:28 PM
  2. Replies: 1
    Last Post: November 24th, 2015, 09:03 AM
  3. VirtualServer Limit Reached
    By FSXCorps in forum Server Support
    Replies: 1
    Last Post: June 25th, 2013, 04:39 PM
  4. Replies: 3
    Last Post: March 26th, 2013, 07:01 AM
  5. Non profit license and "max slot limit reached" error.
    By Beliar in forum Linux / FreeBSD
    Replies: 3
    Last Post: July 28th, 2010, 07:37 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •