Forum

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 22
  1. #1
    Join Date
    June 2011
    Posts
    2

    Teamspeak RAM problem with gif?

    So my teamspeak is using around 25MB of ram with 7 users in my room talking, by addidng a simple 6MB gif to the banner it goes up to 430MB.
    How come can this happen?
    Everyone in the room confirmed that teamspeak was using the same amount of ram.

  2. #2
    Join Date
    June 2011
    Location
    Germany
    Posts
    4,350
    GIFs are compressed and will be decompressed to display. 6MB GIFs taking 430 MB when decompressed is normal for animations with little photographic data.

  3. #3
    Join Date
    June 2011
    Posts
    2
    That makes no sense but i guess that is the best i'll get.

  4. #4
    Join Date
    June 2011
    Location
    Germany
    Posts
    4,350
    Why's that not making sense?

  5. #5
    Join Date
    January 2010
    Location
    El Prat de Llobregat (Barcelona, Spain)
    Posts
    2,698
    Quote Originally Posted by kimikelku View Post
    That makes no sense but i guess that is the best i'll get.
    Well, try this animated gif and verify the amount of memory.
    http://www.animateit.net/data/media/...2009/mwave.gif

    Then, back to your 6MB gif and if the memory returns to 430M.

  6. #6
    Join Date
    February 2015
    Posts
    1

    Teamspeak now using 1/3 of a gig

    http://puu.sh/fSXZD/f5c389afdb.png
    ???

    Normal usage for my computer and others on ts is 50-100k

    Anyone else with the same spike?

  7. #7
    Join Date
    June 2011
    Location
    Germany
    Posts
    4,350
    Animated GIF?

  8. #8
    Join Date
    March 2016
    Posts
    2

    Insane amount of RAM used on a specific server.

    I just made a short video about it.
    Click here to open the video.

  9. #9
    Join Date
    September 2012
    Posts
    6,078
    That's because of the insanely HUGE animated banner that server uses.
    It's a 4140x954 pixel animated image...
    When sending PMs please make sure to include a reference link to the thread in question in the body of your message.

  10. #10
    Join Date
    March 2016
    Posts
    2
    Quote Originally Posted by Chris View Post
    That's because of the insanely HUGE animated banner that server uses.
    It's a 4140x954 pixel animated image...
    That seems to be correct. I thought about it, but i never thought that a banner could use so much.

  11. #11
    Join Date
    November 2011
    Location
    Belarus
    Posts
    141
    Users of my servers also abuse my server because their clients was laggy and they also gets FPS drop while ingame and teamspeak runned and connected to my server.
    Solution was easy. I replace animated banner by static .png one and all problems are gone.

  12. #12
    Join Date
    May 2016
    Posts
    2

    TS3 Client Memory problem

    Hi there,

    Since the last update TS3 has been using up quite a few RAM ... over 1Gb. Is this normal? Here's a log of my client. http://pastebin.com/rr3prapZ

    Thanks

  13. #13
    Join Date
    September 2012
    Posts
    6,078
    does any of the servers you're connected to have a banner? If so try removing that banner or have the admin of the server remove it.
    It could be that the server has a huge banner set, that is probably animated (even if it doesn't look like it) and these tend to eat memory.
    When sending PMs please make sure to include a reference link to the thread in question in the body of your message.

  14. #14
    Join Date
    May 2016
    Posts
    2
    It was exactly that. From 1Gb of RAM to 34Kb in two seconds. Awesome, thank you ! Is there anyway for a user to block the banner, even if the admin doesn't remove it?

  15. #15
    Join Date
    September 2012
    Posts
    6,078
    No, unfortunately there isn't. While there is an option to prevent animated images from being displayed, it doesn't apply to the banner.
    It usually helps to inform and talk to the admin of the server in question though. Most of the time they simply don't know what they're doing with their banners and just put a 4k image in there without knowing and it looks like a small one in TeamSpeak anyway because it gets scaled down. If those are then animated as well (possibly without any visible animation too) it eats RAM like crazy and the admin isn't aware of it. Talking to them and explaining that they waste RAM like crazy usually helps and convinces them to replace it with a smaller and / or non-animated version.
    When sending PMs please make sure to include a reference link to the thread in question in the body of your message.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Teamspeak and Alienware problem (SLi problem!)
    By Arotished in forum General Questions
    Replies: 6
    Last Post: January 27th, 2013, 12:56 PM
  2. TeamSpeak 3 NPL Problem
    By DEVIK in forum Server Support
    Replies: 1
    Last Post: September 25th, 2012, 10:52 AM
  3. problem with teamspeak 3
    By rexxel in forum Windows
    Replies: 2
    Last Post: June 16th, 2011, 10:06 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •